Un nou Consiliu Director al Asociației Române de Dreptul Construcțiilor

Un nou Consiliu Director al Asociației Române de Dreptul Construcțiilor

Asociația Română de Dreptul Construcțiilor anunță schimbarea conducerii sale, prin alegerea unui nou Consiliu Director, începând cu luna septembrie 2022.

Noii membri ai Consiliului Director, av. Silviu Munteanu (președinte), av. Alexandru Viespe (vicepreședinte) și av. Andrada Tarmigan (secretar general), adresează mulțumiri conf. univ. dr. Ovidiu Ioan Dumitru și prof. univ. dr. Ioana-Crenguța Leaua, reputați specialiști în domeniul dreptului construcțiilor, pentru activitatea pe care aceștia au desfășurat-o în cadrul Asociației în calitate de președinte și vicepreședinte. Noul Consiliu Director își propune continuarea și dezvoltarea proiectelor existente la nivelul Asociației, dar și demararea unor proiecte noi în vederea continuării promovării activității Asociației la nivel național și internațional.

Silviu Munteanu (Președinte) este avocat în cadrul Baroului București din anul 2014 și doctorand în domeniul dreptului contractelor la Facultatea de Drept, Universitatea din București, fiind autor/co-autor al mai multor studii de specialitate în domeniul dreptului civil publicate în România sau Franța. Din anul 2016 este cadru didactic asociat al Facultății de Drept din cadrul Universității din București unde este titular de seminare la materiile Drepturile reale principale și Teoria Obligațiilor. În calitate de avocat, Silviu Munteanu și-a început activitatea în cadrul uneia dintre cele mai prestigioase societăți internaționale de avocați iar în prezent coordonează activitatea profesională a echipei din cadrul propriului cabinet de avocatură, unde asistă companii naționale și internaționale, cu precădere în domeniul dreptului afacerilor, dreptului construcțiilor, precum și în procedurile de prevenire și soluționare a disputelor.

 

Alexandru Viespe (Vicepreședinte) este avocat în cadrul Clifford Chance Badea SPRL de aproximativ 6 ani, iar, de-a lungul experienței sale profesionale, a asistat și a reprezentant clienți importanți din domeniul construcțiilor, în cadrul mai multor proiecte complexe de construcții, inclusiv în domeniul procedurilor de achiziții publice de lucrări.

 

 

 

Andrada Tarmigan (Secretar General) este avocat specializat în dreptul construcțiilor, arbitraj internațional și achiziții publice. Este doctorand în cadrul Academiei de Studii Economice din București, având ca temă de cercetare “Metodele alternative de soluționare a disputelor în domeniul construcțiilor”, precum și cadru didactic asociat în cadrul aceleiași instituții.

Asociația Română de Dreptul Construcțiilor are ca scop sprijinirea sectorului de construcții prin elaborarea de opinii juridice cu privire la legislația în domeniu, prin promovarea și dezvoltarea domeniilor ce au legătură cu dreptul construcțiilor și, nu în cele din urmă, prin menținerea legăturilor cu persoanele fizice și juridice române sau străine ce activează în acest domeniu.

Asociația Română de Dreptul Construcțiilor reunește în prezent mai mult 80 de membri, specialiști în domeniul construcțiilor. Asociația este membru al European Society of Construction Law din 2015 și parte a rețelei International Society of Construction Law din 2016, iar în luna octombrie 2018 acesta a organizat în țara noastră Conferința Anuală a Asociației Europene de Dreptul Construcțiilor (ESCL), pentru prima dată în ultimii 15 ani în estul Europei

0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*