Stefan DEACONU

Stefan DEACONU

Stefan DEACONU are o experienta profesionala de peste 20 de ani, este un reputat specialist in domeniul dreptului public, acordand consultanta in domeniile: investitii straine, finantari internationale si achizitii publice, dar si reprezentare in cadrul litigiilor in fata Curtii Constitutionale a Romaniei, a instantelor judecatoresti si arbitrale in probleme dintre cele mai diverse.

Este profesor de drept constitutional si Sistem normativ al UE la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Este Presedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si arbitru in cadrul acestei Curti. A fost Presedinte al Comisiei de arbitraj si metode alternative de solutionare a disputelor (ADR) din cadrul Comitetului National ICC Romania (2016-2018) si este arbitru in cadrul┬áCur┼úii de Arbitraj Economic ╚Öi Comercial Interna┼úional din China ÔÇô CIETAC.

În perioada 2005-2012 a detinut functia de consilier prezidential pe probleme juridice si sef al Departamentului Legislativ al Administratiei Prezidentiale, iar anterior (2004-2005) a fost director in cadrul Senatului Romaniei.

Are o foarte buna intelegere si cunoastere a modului de functionare a institutiilor publice nationale si a institutiilor UE. Experienta universitara si functiile publice detinute anterior l-au ajutat in cunoasterea aprofundata a procedurilor de adoptare a actelor normative de catre Parlament si Guvern, precum si a procedurilor in fata Comisiei Europene si a Curtii de Justitie a UE.

Este autor sau coautor a peste 30 de lucrari si a peste 50 de articole, studii si cronici aparute in reviste de prestigiu, in principal in domeniul dreptului public.