Mona SOLTAN

Mona SOLTAN

Mona Soltan a absolvit Facultatea de Drept in anul 2000, practica avocatura din acelasi an, iar din anul 2007 este partner in cadrul  Soimulescu & Soltan, singura societate de avocatura din Romania ce activeaza exclusiv in domeniul constructiilor.

A absolvit in anul 2007 cursuri de dreptul constructiilor la QueenÔÇÖs College si in anul 2016 Academia Avansata de Arbitraj pentru Europa Centrala si de Est organizata sub auspiciile ICC.

In ultimii zece ani, Mona Soltan a acodat asistenta unora dintre cele mai prestigioase firme internationale de constructii, in legatura cu zeci de proiecte de infrastructura rutiera si mediu, atat in faza de derulare a contractelor cat si in fazele ulterioare de solutionare a disputelor prin metode alternative si / sau in fata instantelor romane.

Mona Soltan a reprezentat interesele clientilor sai in cadrul a numeroase proceduri arbitrale desfasurate atat regulilor ICC cat si ale Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

A contribuit in perioada 2013 ÔÇô 2014 cu predarea unui modul privind gestionarea contractelor de tip FIDIC in cadrul unui masterat privind Sisteme Manageriale organizat in cadrul Facultatii de Constructii Drumuri si Poduri.

Mona Soltan este membru al Baroului Bucuresti, International Bar Association si Dispute Resolution Board Foundation.