Valeriu MINA

Valeriu Mina este un avocat cu o vastă experiență dobândită în cei peste 10 ani de activitate profesională în domeniul juridic. Valeriu este Asociat Manager în cadrul Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și membru al practicii de Soluționare a Disputelor.

Este specializat în litigii, proceduri de arbitraj, cât și în soluționarea disputelor pe cale extrajudiciară, materii în care a acumulat de-a lungul anilor o experiență remarcabilă.

Valeriu asistă și reprezintă clienți în dispute comerciale complexe, litigii privind privatizările, precum și în probleme diverse în materie civilă și penală. Deține, de asemenea, o bogată experiență în litigii în domeniul achizițiilor publice precum și în soluționarea disputelor izvorâte din neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a unor contracte de tip FIDIC, asistând de-a lungul anilor numeroase companii active în sectorul construcțiilor. Valeriu este specializat și în domeniul disputelor civile legate de contestarea dreptului de proprietate publică ori privată, în proceduri de executare silită, insolvențe și recuperări de creanțe, precum și în litigii de muncă.

Valeriu este membru al Baroului București începând cu anul 2006. Esta absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității din București (LL.B) și deține o diplomă de master în Dreptul Afacerilor (LL.M) obținută în cadrul Universității Nicolae Titulescu. De asemenea, deține o diplomă în drept american și tranzacții internaționale acordată de Academia de Drept American și Internațional (Academy of American and International Law, Dallas, Texas).