Roxana Vornicu

Roxana Vornicu

Roxana  Vornicu este cercetător asociat la Centru de Studii privind Buna Guvernanta al Universității Babes- Bolyay, din Cluj Napoca si membru al Baroului București din 2009. Ariile sale principale de expertiza sunt dreptul administrativ (național si comparat), dreptul achizițiilor publice si contenciosul achizițiilor publice.

In 2015 a obținut un doctorat European de la Universitatea din Verona, Italia, urmare a unei activități de cercetare in 3 jurisdicții. In timpul programului doctoral, a fost acceptata ca Visiting Fellow la Institutul Britanic de Drept International si Comparat si ca Visiting Researcher la Universitatea Aix-Marseille Provence din Aix-en-Provence.

In 2017 a obținut o bursa de cercetare de la Universitatea din Torino, Italia. A fost expert in achiziții publice la Institutul National de Magistratura si preda dreptul achizițiilor publice la Masterul in Dreptul Achizițiilor Publice si Parteneriate Public Private organizat de Universitatea Babes-Bolyay din Cluj. Este adesea invitata la Universități din Europa pentru a tine cursuri pe tema dreptului administrativ comparat si a achizițiilor publice. Roxana are experiența in litigiile administrative si de achiziții publice si a fost avocat asociat si senior la una din casele de avocatura de top din Romania. Actualmente, Roxana practica dreptul ca Litigation Counsel la GSIRBU Law in București.