Metodi Baykushev

Metodi Baykushev

Metodi Baykushev este partener al societății de avocatură Dimitrov, Petrov & Co., în cadrul căreia își desfășoară activitatea începând cu anul 2006. În prezent conduce Departamentul de litigii al acesteia, fiind lider și al Departamentului de Achiziții Publice.

Metodi Baykushev are o experiență practică vastă în litigii comerciale și arbitraj, atât la nivel național, cât și internațional. Domeniul său de expertiză este completat de recuperarea de creanțe, insolvență, malpraxis medical, achiziții publice, litigii din domeniul dreptului construcțiilor, precum și contencios administrativ. A dobândit o experiență de peste 10 ani în consilierea și reprezentarea societăților comerciale în fața instanțelor judecătorești și a celor arbitrale, interpretarea și elaborarea contractelor FIDIC, dar și revizuirea unor acte administrative.

Metodi Baykushev predă materia Dreptul Afacerilor în cadrul Universității Americane din Bulgaria, Blagoevrad.

Este recunoscut ca un avocat exceptional atât în cadrul topului IFLR 1000, deținând recomandări și în topul Legal 500.

Este membru al Baroului din Sofia, al Consiliului de Arbitraj din cadrul Curții de Arbitraj, al unor asociații în specializarea achizițiilor publice și a Comitetului Consultativ al UE, precum și al Forumului Tinerilor Arbitri.