Matius ICHIM

Matius Ichim este absolvent al facultăţii de arhitectură G.M.Cantacuzino din Iași. Este pasionat de arhitectură și de oameni, dedicându-și cariera înţelegerii comerţului ca fenomen social, redefinirii schimbului de bunuri materiale și spirituale între oameni.

Matius și managing partnera sa, Alina Andries, au fondat MATIUS Studio, un studio care a devenit cunoscut în lumea retailerilor drept primul studio de arhitectură din România specializat exclusiv în sfera retailului. Astăzi, MATIUS Studio este o echipă de oameni entuziaști, ce transformă până la 15% din numărul de spații de retail al fiecărui centru comercial din România.

În fiecare saptămână, în România, se inaugureaza un nou proiect semnat de MATIUS Studio. Printre magazinele aflate în portofoliul MATIUS se regăsesc: Farmaciile DONA – una din cele mai mari reţele de farmacii autohtone, cu capital integral românesc, având o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa locală. Compania are peste 2.000 de angajaţi, numără peste 300 de farmacii şi deserveşte lunar mai mult de 2.2 milioane de pacienţi din toată ţara, Diamond By Adesgo – producător local de ciorapi și lenjerie de damă ce activează din 1926), Noriel – lider pe piata de jucării din România, Autograf – unica rețea locală de papetării, F 64 – celebrul magazin de foto video din București, al doilea ca mărime din Europa, Agnes Toma, ca proiecte de concept, respectiv LC Waikiki, Debenhams, Triumph, Benvenuti, Gatta, Jacadi, Oxybull, Killtec, Sport Vision, Lacoste, Frey Wille, Lancel, ca proiecte de indigenizare.