Florin ENACHE

Florin ENACHE

Membru RSCL, arhitectul Florin ENACHE a fost primul arhitect care și-a manifestat un real interes față de obiectivele asociației și s-a alaturat echipei, preluând rolul de Secretar general. Este esențial, consideră, ca mediul preocupat de legislația în construcții să fie în egală măsura animat de juriști, arhitecți, ingineri, consultanți, reprezentanți ai mediului tehnic în general.

Este membru delegat RSCL, invitat în comisia Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de elaborare a tezelor preliminare pentru Codul Construcțiilor. Coordonează de mai bine de un an grupul de lucru OAR – Ordinul Arhitecților din România –  dedicat Normativului P118/1 „Securitate la incendiu”, aflat în dezbatere publică din nevoia de actualizare de la forma anterioară existentă din 1999, înca în vigoare.

A studiat arhitectura la Iasi în primii 3 ani și a absolvit la UAUIM, București. Este membru în Consiliul Național OAR, a inițiat informal Consiliul P118, este voluntar în Asociatia „de-a arhitectura” – preda arhitectura în scoala, la cls I-IV, si ca o concluzie a experientei acumulate dar și din nevoia de conștientizare a publicului larg asupra provocărilor din mediul construit dar și a rolurilor specialiștilor a inițiat, alături de asociata sa, un proiect de responsabilitate în construcții,  #better.

http://www.arenaconstruct.ro/better-initiativa-pentru-calitate-si-responsabilitate-in-constructii/

http://www.cariereonline.ro/articol/ce-facem-la-foc-cu-arhitectul