Crenguța LEAUA

Crenguța LEAUA

Crenguța Leaua este, din anul 2015, Vicepreședinte la Curtea Internațională de Arbitraj ICC Paris, devenind astfel primul reprezentant român la prestigioasa instituție.

Este un arbitru cu experiență în peste 100 de cazuri, activând în mod frecvent în cazuri de arbitraj în conformitate cu normele ICC Paris. De asemenea, ea este membru al grupului de arbitri ai Centrului de Arbitraj Internațional de la Viena Internațional, la Curțile de arbitraj atașate Camerelor de Comerț din România, Bulgaria, Moldova, Polonia și Slovenia, precum și al Centrelor de arbitraj din Kuala Lumpur și Shanghai. Ea a fost numită ca arbitru și în cazurile sub conducerea Institutului danez de arbitraj și în arbitrajele ad-hoc.

În calitate de managing partner al firmei de avocatură din România „Leaua & Asociatii”, ea acționează în mod regulat în calitate de consilier în cadrul unei proceduri de arbitraj comerciale în conformitate cu normele ICSID, ICC, WIPO, VIAC (Viena), în conformitate cu normele curților de arbitraj atașate Camerelor de Comerț din România și Ungaria, precum și în arbitraje ad-hoc, în conformitate cu regulile UNCITRAL.

A activat în calitate de membru al subcomitetului IBA privind conflictul de interese în arbitraj și a participat la numeroase studii de drept comparat. De asemenea, ea este autorul a numeroase publicații privind arbitrajul comercial internațional inclus în Cine este Cine juridic în arbitrajul comercial internațional în edițiile 2008 – 2015 ”Who’s Who Legal in international commercial arbitration” și edițiile 2013-2015 Who’s Who  Legal in construction law.

Crenguța Leaua este și conferențiar doctor universitar în cadrul ASE, predând Dreptul afacerilor și Dreptul Uniunii Europene și cadru didactic asociat la Universitatea București, Facultatea de Drept, în cadrul Programului International Arbitration LLM, predând Arbitraj internațional comparativ și Arbitraj în domeniul construcțiilor,