Adriana Spassova

Adriana Spassova

Adriana Spassova este inginer civil cu o experiență de peste 29 de ani în calitate de designer, manager în construcții și consultant.

În calitatea sa de conducător al Departamentului de Logistică, manager constructor, ulterior conducător al Departamentului de Oferte și Contractare în cadrul celui mai mare contractor de structuri de oțel din Bulgaria, Metalni Construczii, pentru mai mult de 10 ani s-a ocupat de contractele internaționale din Bulgaria, Israel, Serbia, Rusia și Grecia.

Din anul 1998 și-a început cariera de consultant și supervizor de lucrări cu ocazia încheierii primelor contracte FIDIC din Bulgaria. În anul 2000 a fondat  EQE Control și și-a continuat cariera ca partener și director al EQE Control, societate din cadrul grupului ABS, fiind consilier licențiat în design și supervizarea construcțiilor în Bulgaria.

A condus serviciile de consultanță licențiate pentru cel mai mare proiect din Bulgaria: 600 MW TPP AES Galabovo, St Nikola Parc eolian Kavarna 156 MW, Turnul Europei din Sofia de 176 m înălțime, Business Park Varna, 6 proiecte transfrontaliere ale Băncii Mondiale.

Deține o experiență în aplicarea contractelor FIDIC de peste 18 ani: pregătirea documentației pentru ofertă; inginer rezident/ inginer în securitatea nucleară/ gestionarea deșeurilor/ infrastructură, proiecte finanțate de Uniunea Europeană.

Din anul 2013 și-a schimbat funcția cu cea de Manager în Marketing, în scopul alocării mai mult timp dreptului construcțiilor, concentrându-se pe training, gestionarea reclamațiilor și soluționarea diferendelor rezultate din executarea contractelor FIDIC.