Evelien Bruggeman

Evelien Bruggeman

Evelien Bruggeman  a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din Leiden în anul 2003, specializarea sa fiind dreptul civil. Între anii 2003 și 2008 a lucrat în cadrul Institutului de Dreptul Construcțiilor unde, printre alte activități, și-a desfășurat cercetarea în vederea redactării tezei sale de doctorat având ca temă ”Achiziția/Contractarea, din perspectivă amplă”, obținând titlul de doctor în ianuarie 2010.

Din septembrie 2008, ea a lucrat timp de 8 ani în Biroul Științific al Curții Supreme a Olandei (Secția civilă), desfășurându-și activitatea atât în sprijinul procurorilor, cât și al consilierilor.

Începând cu septembrie 2016 Evelien a redevenit membru al Institutului de Dreptul Construcțiilor, în cadrul căruia este implicată în activitatea de cercetare a influenței noilor tehnici de construcție în dreptul privat și a dreptului contractual al construcțiilor.

Este editor al Revistei Olandeze de Dreptul Consumatorului și a publicat multiple lucrări, în special în domeniile sale de expertiză, respectiv achiziții, contractare și siguranța calității construcțiilor.